Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2020. jún 28.

Tejszínes céklaleves

írta: Petőcz Ferenc
Tejszínes céklaleves

Egy újabb finomság a föld mélyéről. 1 adag 159 kcal, fehérje: 4,7 gramm, szénhidrát: 16,4 gramm, zsír:  8,5 gramm Hozzávalók: 1 kg cékla hámozva 3 gerezd fokhagyma 1 nagy fej vöröshagyma olívaolaj só, 2-3 cm gyömbér, bors citrom, chili 4 dl tejszín 1 dl joghurt őrölt koriander, őrölt…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Egészség vega és tészta

2020. jún 28.

Túrókrémmel töltött paprika

írta: Petőcz Ferenc
Túrókrémmel töltött paprika

Az elmúlt időszakban sok nehéz ételt ettünk, most kell egy is könnyedség és ez az étel jól passzol a széndhidrátszegény diétához is. 1 adag: 257,5 kcal, fehérje: 16 gramm, szénhidrát: 35,8 gramm, zsír: 6,2 gramm Hozzávalók: 25 dkg túró 1 dl görög joghurt 10 db nagyszemű zöld olívabogyó…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2020. jún 24.

Grillezett paprika-padlizsán saláta

írta: Petőcz Ferenc
Grillezett paprika-padlizsán saláta

Egy mediterrán gyöngyszem, bár nem sok helyen kapható. Hozzávalók: Olívaolaj 6 db kápia paprika 2 kisebb padlizsán só,bors, cukor egy csokor kapor aprítva fehérborecet 3 gerezd fokhagyma A kápia paprikát meggrillezzük forró sütőben, majd lehúzzuk a héját, csíkokra vágjuk. A padlizsánt…

Tovább Szólj hozzá

Görög Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

2020. jún 24.

Pastrmajlija, makedón pizza

írta: Petőcz Ferenc
Pastrmajlija, makedón pizza

Kezdetnek itt egy kép, hogy megmutassan milyennek kellett volna lennie. Aztán itt lesz az enyém is, amely kinézetre nem hasonlít, de az íze tökéletes. Nem hasonlít az enyém, mert rossz volt a recepthez a tészta receptje, de itt márgy jó receptet kaptok, jó arányokkal. Amikor csináltam, menet közben…

Tovább Szólj hozzá

Arab Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta Makedón

süti beállítások módosítása