Tejszínes céklaleves
Egy újabb finomság a föld mélyéről.
1 adag 159 kcal, fehérje: 4,7 gramm, szénhidrát: 16,4 gramm, zsír: 8,5 gramm
Hozzávalók:
- 1 kg cékla hámozva
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- olívaolaj
- só, 2-3 cm gyömbér, bors
- citrom, chili
- 4 dl tejszín
- 1 dl joghurt
- őrölt koriander, őrölt római kömény
A céklát felkockázzuk, majd sütőpapírral bélel sütőlemezre helyezzük. Hozzárakjuk a darabolt fokhagymát, darabolt vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, chilipelyhet tekerünk rá, frissen tört koriandermagot is teszünk hozzá és meglocsoljuk olívaolajjal, amellyel jól összekeverjük.
Sütőben puhára sütjük, majd edénybe szedjük é s felöntjük 8 dl zöldség alaplével és hozzáadjuk a reszelt gyömbért, római köményt. Forrás után pürésítjük bele kerül a tejszín, a fél citrom leve vagy egy lime leve. Tálaláskor egy-egy kanál joghurtot adunk hozzá.