2020. jún 28.

Tejszínes céklaleves

írta: Petőcz Ferenc
Tejszínes céklaleves

img_0233.JPG

Egy újabb finomság a föld mélyéről.

1 adag 159 kcal, fehérje: 4,7 gramm, szénhidrát: 16,4 gramm, zsír:  8,5 gramm

Hozzávalók:

  • 1 kg cékla hámozva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • só, 2-3 cm gyömbér, bors
  • citrom, chili
  • 4 dl tejszín
  • 1 dl joghurt
  • őrölt koriander, őrölt római kömény

A céklát felkockázzuk, majd sütőpapírral bélel sütőlemezre helyezzük. Hozzárakjuk a darabolt fokhagymát, darabolt vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, chilipelyhet tekerünk rá, frissen tört koriandermagot is teszünk hozzá és meglocsoljuk olívaolajjal, amellyel jól összekeverjük.

img_0231.JPG

Sütőben puhára sütjük, majd edénybe szedjük é s felöntjük 8 dl zöldség alaplével és hozzáadjuk a reszelt gyömbért, római köményt. Forrás után pürésítjük bele kerül a tejszín, a fél citrom leve vagy egy lime leve. Tálaláskor egy-egy kanál joghurtot adunk hozzá.

img_0232.JPG

Szólj hozzá

Levesek Egészség vega és tészta