Sajtos stangli
6 db lesz belőle, egyszerű
Sokszor írtam le és most is így gondolom, hogy amikor van kevéske szabadidő, akkor érdemes házi péksüteményeket készíteni. Jobb és egészségesebb a boltinál. Újabban sajtos stanglit is készítünk, jön a receptje.
Hozzávalók:
- 2 dl tej +4 ek tej a kenéshez
- 2 dkg vaj
- 2 dkg friss élesztő
- 30 dkg liszt
- 1 tk só
- 10 dkg reszelt só
A sajt kivételével összedolgozzuk a tésztát, akkor jó amikor már elválik az edény aljától. 6 felé szedem a tésztát ls csepp formájúra nyújtom 2-3 mm vastagra. Megszórjuk a cseppeket a reszelt sajt felével, majd a cseppeket a széles részétől a csúcsa felé feltekerjük, lekenjük tejjel őket. A kifliket 50 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen megkelesztem, majd kivéve a sütőből őket ismét lekenjük tejjel, megszórjuk sajttal, a sütőt 175 fokra felmelegítjük. Kb 25 perc alatt készre sütjük a sütő aljában it is érdemes egy vízzel teli tepsit behelyezni.
Jó étvágyat!