2021. aug 14.

Sajtos stangli

írta: Petőcz Ferenc
Sajtos stangli

6 db lesz belőle, egyszerű

0814.jpg

Sokszor írtam le és most is így gondolom, hogy amikor van kevéske szabadidő, akkor érdemes házi péksüteményeket készíteni. Jobb és egészségesebb  a boltinál. Újabban sajtos stanglit is készítünk, jön a receptje.

Hozzávalók:

  • 2 dl tej +4 ek tej a kenéshez
  • 2 dkg vaj
  • 2 dkg friss élesztő
  • 30 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 10 dkg reszelt só

A sajt kivételével összedolgozzuk a tésztát, akkor jó amikor már elválik az edény aljától. 6 felé szedem a tésztát ls csepp formájúra nyújtom 2-3 mm vastagra. Megszórjuk a cseppeket a reszelt sajt felével, majd a cseppeket a széles részétől a csúcsa felé feltekerjük, lekenjük tejjel őket. A kifliket 50 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen megkelesztem, majd kivéve a sütőből őket ismét lekenjük tejjel, megszórjuk sajttal, a sütőt 175 fokra felmelegítjük. Kb 25 perc alatt készre sütjük a sütő aljában it is érdemes egy vízzel teli tepsit behelyezni.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Házi pékség