2021. aug 14.

Sajtos stangli

írta: Petőcz Ferenc
Sajtos stangli

8 db lesz belőle, egyszerű

0814.jpg

Sokszor írtam le és most is így gondolom, hogy amikor van kevéske szabadidő, akkor érdemes házi péksüteményeket készíteni. Jobb és egészségesebb  a boltinál. Újabban sajtos stanglit is készítünk, jön a receptje.

Hozzávalók:

  • 3 dl tej +4 ek tej a kenéshez
  • 3 dkg vaj vagy olívaolaj
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 45 dkg liszt
  • 1,5 tk só
  • 10 dkg reszelt sajt

A sajt kivételével összedolgozzuk a tésztát, akkor jó amikor már elválik az edény aljától. 8 felé szedem a tésztát és csepp formájúra nyújtom 2-3 mm vastagra. Megszórjuk a cseppeket a reszelt sajt felével, majd a cseppeket a széles részétől a csúcsa felé feltekerjük, lekenjük tejjel őket. A kifliket 50 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen megkelesztjük 20 perc alatt, majd kivéve a sütőből őket ismét lekenjük tejjel, megszórjuk sajttal, a sütőt 175 fokra felmelegítjük. Kb 25-30 perc alatt készre sütjük a sütő aljában itt is érdemes egy vízzel teli tepsit behelyezni. Időnként ellenőrizni kell, nehogy túl süljön.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Házi pékség