Sajtos stangli
8 db lesz belőle, egyszerű
Sokszor írtam le és most is így gondolom, hogy amikor van kevéske szabadidő, akkor érdemes házi péksüteményeket készíteni. Jobb és egészségesebb a boltinál. Újabban sajtos stanglit is készítünk, jön a receptje.
Hozzávalók:
- 3 dl tej +4 ek tej a kenéshez
- 3 dkg vaj vagy olívaolaj
- 2,5 dkg friss élesztő
- 45 dkg liszt
- 1,5 tk só
- 10 dkg reszelt sajt
A sajt kivételével összedolgozzuk a tésztát, akkor jó amikor már elválik az edény aljától. 8 felé szedem a tésztát és csepp formájúra nyújtom 2-3 mm vastagra. Megszórjuk a cseppeket a reszelt sajt felével, majd a cseppeket a széles részétől a csúcsa felé feltekerjük, lekenjük tejjel őket. A kifliket 50 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen megkelesztjük 20 perc alatt, majd kivéve a sütőből őket ismét lekenjük tejjel, megszórjuk sajttal, a sütőt 175 fokra felmelegítjük. Kb 25-30 perc alatt készre sütjük a sütő aljában itt is érdemes egy vízzel teli tepsit behelyezni. Időnként ellenőrizni kell, nehogy túl süljön.
Jó étvágyat!