Burgundi marharagu
Könnyű, elkészítés ideje 5-6 óra
A most következő étel hagyományosan marhalábszárból készül és biztosan van hozzá eredeti recept, de mi abból készítettük ami rendelkezésre állt és így is egy ünnepi étel kerekedett. Szerintem karácsonyi fogásnak is tökéletes.
Hozzávalók:
- 1 kg kockázott marha színhús ( mi lapockát használtunk)
- 2 sárgarépa
- 1 zellergumó
- 2 nagy fej vöröshagyma kockázva
- 0,5 liter paradicsomsűrítmény
- 0,5 liter jó fajta száraz vörösbor
- 60 dkg erdei gomba vegyesen (nekünk fenyő tinorú, lilapereszke, fenyőpereszke, déli tőkegomba keverék)
- só
- frissen őrölt bors
- 2-3 db babérlevél
Az egész étel elkészítése egyszerű, az alapanyagokat belerakjuk egy cseréptálba (sárgarépát, zellert nagyobb darabra vágjuk a húst kockázva rakjuk bele). A sütőbe helyezzük, felhevítjük 250 fokra, így hagyjuk felforrni az ételt, majd visszavesszük 130 fokra és 5-6 órát pároljuk az ételt, időnként megkeverjük, szükség esetén sóval, borssal az ízeknek utána állítunk. Krumplipürével, főtt burgonyával vagy friss házi kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat!