Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2022. júl 24.

Sült marhahús balzsamos-gránátalma szósszal, gránátalma maggal, rukkolával

írta: Petőcz Ferenc
Sült marhahús balzsamos-gránátalma szósszal, gránátalma maggal, rukkolával

Keleti íz utazás,egy kis arab konyha a színek kavalkádja egy kis mesés ezeregy éjszakai kaland. E receptünk e mentén kalauzol el bennünket egy pohár jó menta tea kíséretében. Hozzávalók:  40 dkg marhahús (hasaalja, bélszín vagy nyak) 2 ek olívaolaj tengeri só, frissen őrölt bors rukkola 10…

Tovább Szólj hozzá

Arab Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta

2022. júl 24.

Keleti focaccia

írta: Petőcz Ferenc
Keleti focaccia

Ezeregyéjszaka mesés kenyere az olasz alapreceptből készítve keleti ízekkel. Hozzávalók: 12,5 dkg hideg tejföl 1,5 dl hideg víz 1 dl forrásban lévő víz 1,5 ek tengeri só és sópehely szórni 2,5 dkg friss élesztő 55 dkg BL80 kenyérliszt 1 ek cukor 3 ek köménymag 1 ek örölt koriander 1 ek…

Tovább Szólj hozzá

Arab Nemzetek konyhája Házi pékség

2022. júl 24.

Bacon házilag fermentált módon készítve

írta: Petőcz Ferenc
Bacon házilag fermentált módon készítve

E sorok és a recept nem a bacon elnevezésről, eredetéről fognak szólni, hanem a házi egészséges adalékmentes elkészítésről, mert sokunk kedvence e szalonna és számos ételbe ez kerül. A mai időkben pedig a bolti ára egyre drágább, miközben elkészíteni nem jár sok munkával, csak ki kell várni az…

Tovább Szólj hozzá

Tartósítunk Húsok és halak

süti beállítások módosítása