Sült marhahús balzsamos-gránátalma szósszal, gránátalma maggal, rukkolával
Keleti íz utazás,egy kis arab konyha a színek kavalkádja egy kis mesés ezeregy éjszakai kaland. E receptünk e mentén kalauzol el bennünket egy pohár jó menta tea kíséretében.
Hozzávalók:
- 40 dkg marhahús (hasaalja, bélszín vagy nyak)
- 2 ek olívaolaj
- tengeri só, frissen őrölt bors
- rukkola
- 10 dkg gránátalma mag
Az öntethez:
- 2 dl gránátalmaszirup
- 0.75 dl balzsamecet (testesebbel az igazi)
- 1 ek olívaolaj
- 2 tk mustár
Elsőnek az öntetet készítsük el, hogy legyen ideje összeérni az ízeknek. A húst dörzsöljük be olívaolajjal, sóval, borssal. Egy lehetőleg vas serpenyőt hevítsünk fel és helyezzük bele a húst, akkor jó, ha sistereg és füstöl, amikor a serpenyő találkozik a hússal. Oldalanként 3-3 percet sütjük, akkor sül át teljesen, amikor a hús már nem kemény, hanem puha, amikor kész vagyunk, vegyük kis húst és hagyjuk pihenni.
5 perc után szeljük fel, tálaljuk a hús kerül alulra, majd az öntettel jól meglocsoljuk, rátesszük a saláta leveleket, a gránátalma magot. Keleti focaccia kenyérrel tálaljuk, ennek receptje is megtalálható oldalunkon.