2022. júl 24.

Sült marhahús balzsamos-gránátalma szósszal, gránátalma maggal, rukkolával

írta: Petőcz Ferenc
Sült marhahús balzsamos-gránátalma szósszal, gránátalma maggal, rukkolával

gran.jpg

Keleti íz utazás,egy kis arab konyha a színek kavalkádja egy kis mesés ezeregy éjszakai kaland. E receptünk e mentén kalauzol el bennünket egy pohár jó menta tea kíséretében.

Hozzávalók: 

  • 40 dkg marhahús (hasaalja, bélszín vagy nyak)
  • 2 ek olívaolaj
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • rukkola
  • 10 dkg gránátalma mag

Az öntethez:

  • 2 dl gránátalmaszirup
  • 0.75 dl balzsamecet (testesebbel az igazi)
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 tk mustár

Elsőnek az öntetet készítsük el, hogy legyen ideje összeérni az ízeknek. A húst dörzsöljük be  olívaolajjal, sóval, borssal. Egy lehetőleg vas serpenyőt hevítsünk fel és helyezzük bele a húst, akkor jó, ha sistereg és füstöl, amikor a serpenyő találkozik a hússal. Oldalanként 3-3 percet sütjük, akkor sül át teljesen, amikor a hús már nem kemény, hanem puha, amikor kész vagyunk, vegyük kis húst és hagyjuk pihenni. 

5 perc után szeljük fel, tálaljuk a hús kerül alulra, majd az öntettel jól meglocsoljuk, rátesszük a saláta leveleket, a gránátalma magot. Keleti focaccia kenyérrel tálaljuk, ennek receptje is megtalálható oldalunkon.

 

Szólj hozzá

Arab Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta