Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2022. sze 22.

Fehérboros-gombás harcsamáj

írta: Petőcz Ferenc
Fehérboros-gombás harcsamáj

Könnyű, gyors

Mottónk, hogy védd, tiszteld, szeresd, élvezd a természetet. Így ma kihasználva a maradék szabadságunkat utunk a festői Duna partra vezetett. Dunaújvárosnál van ugyanis az egyik legszebb partrésze a Dunának, így piknikeztünk, mert jó. Hol víz, ott hal, hol hal, ott harcsa és annak mája. Ezt került…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Húsok és halak Szabadban láttuk főztük Egészség vega és tészta

2022. sze 22.

Erdélyi almás tokány kápiás rizzsel

írta: Petőcz Ferenc
Erdélyi almás tokány kápiás rizzsel

A hétköznapi rohanásban az étkezések adják az együtt tölthető időnek egyik lehetőségét. Ehhez egy gyors, finom étel pedig remek körítés. Az almát sokan szeretjük, de felhasználása is egyrétű, így most mutatunk egy újabb verziót. Hozzávalók: 50 dkg sertéskaraj csíkokra vágva 1 nagy fej…

Tovább Szólj hozzá

Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta Román/erdélyi

2022. sze 20.

Dalmát halleves

írta: Petőcz Ferenc
Dalmát halleves

A közel múltban Horvátországban volt szerencsénk ismét tengerpartot lelni. Mindig is nagy kedvelői voltunk a tengeri ételeknek, így a helyi nevezetesség után kutatva ettünk dalmát hallevest, majd recept után is kutakodtunk, rengeteg verzió terjed az interneten, de végül helyi alapanyagokból és helyi…

Tovább Szólj hozzá

Horvát Nemzetek konyhája Húsok és halak

süti beállítások módosítása