Brokkolis pite
Továbbra is készülünk az ünnepekre és kellenek előtte a könnyedebb falatok, különösen az olyanok, amelyek tele vannak vitaminnal. Ez is egy ilyen fogás. Gyorsan készül el és gyorsan el is fogy.
Hozzávalók:
- 75 dkg brokkoli
- 20 dkg kockázott bacon vagy gépsonka kockázva
- 3 tojás
- 2 dl telföl
- só, bors
- 1 tojás sárgája
- 25 dkg liszt
- 12,5 dkg puha vaj
- 2-3 ek víz
A brokkoli darabokat forrásban lévő vízbe tesszük kb 7 percre, majd hideg vízben lehűtjük és egy szűrőbe téve hagyjuk, hogy a víz lecsepegjen róla.
A tojás sárgáját a liszttel vajjal vízzel, csipet sóval puha omlós tésztává gyúrjuk, majd kerekre kinyújtjuk és egy 28-30 cm átmérőjű pite formába tesszük.
A tésztára halmozzuk a sonkát vagy bacon, erre kerül a brokkoli. A tojásokat a tejföllel sóval, borssal elkeverjük, majd ráöntjük a brokkolira. 200 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütés funkció kb 45 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk picit hűlni utána tálaljuk.
Jó étvágyat!