Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2023. máj 01.

Lengyel burgonyaleves sóskával

írta: Petőcz Ferenc
Lengyel burgonyaleves sóskával

4 adag

Ezt a finom levest még a böjt ideje alatt készítettük és felkerült a készítjük még ételek listájára. Sajnos eddig nem volt idő megosztani. Ajánlom szeretettel. Hozzávalók 50 dkg burgonya kockázva 1-1 szél répa és gyökér karikázva 30 dkg sóska vaj só,bors 1 póréhagyma egy csokor kapor…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Lengyel Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

2023. máj 01.

Pestós tészta

írta: Petőcz Ferenc
Pestós tészta

2 adag

Szeretjük a gyors egyszerű ételeket és ez pont ilyen, egy szupergyors, finom vacsora tele vitaminokkal. Hozzávalók: 1 üveg bazsalikomos pestó 15 dkg penne tészta 10 dkg borsó 3-4 retek vaj Tegyük fel a tésztát főni, ameddig a tészta fő a vajon pároljuk meg a borsót, a megfőtt tésztát…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2023. máj 01.

Káposztagulyás kapros húgombóccal

írta: Petőcz Ferenc
Káposztagulyás kapros húgombóccal

Egy remek bográcsos parti ételt készítettünk. Ez a leves segít elvenni vagy megelőzni a másnaposság tüneteit, mellesleg a bográcsozás pedig remek közösségi művelet. 60 dkg darált sertéshús (lapocka) 20 dkg rizs vagy bulgur 3 tojás  60 dkg savanyú káposzta 5 dkg szalonna 2 fej vöröshagyma…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak Szabadban láttuk főztük Egészség vega és tészta

2023. máj 01.

Ciabatta 1.

írta: Petőcz Ferenc
Ciabatta 1.

Ez most itt egy gyors ciabatta lesz, bárki el tudja készíteni és elsőre is sikere lesz. Majd megmutatjuk később az igazit is. Hozzávalók: 50 dkg BL55 liszt 10 gramm porélesztő 4 dl víz 1 ek só Az alapanyagokat géppel jól összedolgozzuk, majd egy nagyobb kb 4 literes kiolajozott műanyag…

Tovább Szólj hozzá

Olasz Nemzetek konyhája Házi pékség

süti beállítások módosítása