2023. máj 01.

Lengyel burgonyaleves sóskával

írta: Petőcz Ferenc
Lengyel burgonyaleves sóskával

4 adag

lengyelburgonya.jpg

Ezt a finom levest még a böjt ideje alatt készítettük és felkerült a készítjük még ételek listájára. Sajnos eddig nem volt idő megosztani. Ajánlom szeretettel.

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya kockázva
  • 1-1 szél répa és gyökér karikázva
  • 30 dkg sóska
  • vaj
  • só,bors
  • 1 póréhagyma
  • egy csokor kapor aprítva
  • 2 dl tejföl és 1 ek keményítő
  • 4 db főtt tojás

Kevés vajon pároljuk meg a póréhagymát, majd adjuk hozzá a kaprot és azzal is pároljuk picit. Hozzáadjuk a zöldségeket és felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. Amikor a zöldségek már félig megfőttek szintén vajon pároljuk meg a darabolt sóska leveleket és amikor összeestek adjuk a leveshez. A levest keményítővel elkevert tejföllel habarjuk be. Tálaláskor tojás karikát rakunk a tetejére.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Levesek Lengyel Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta