Lengyel burgonyaleves sóskával
4 adag
Ezt a finom levest még a böjt ideje alatt készítettük és felkerült a készítjük még ételek listájára. Sajnos eddig nem volt idő megosztani. Ajánlom szeretettel.
Hozzávalók
- 50 dkg burgonya kockázva
- 1-1 szél répa és gyökér karikázva
- 30 dkg sóska
- vaj
- só,bors
- 1 póréhagyma
- egy csokor kapor aprítva
- 2 dl tejföl és 1 ek keményítő
- 4 db főtt tojás
Kevés vajon pároljuk meg a póréhagymát, majd adjuk hozzá a kaprot és azzal is pároljuk picit. Hozzáadjuk a zöldségeket és felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. Amikor a zöldségek már félig megfőttek szintén vajon pároljuk meg a darabolt sóska leveleket és amikor összeestek adjuk a leveshez. A levest keményítővel elkevert tejföllel habarjuk be. Tálaláskor tojás karikát rakunk a tetejére.
Jó étvágyat!