2023. máj 01.

Ciabatta 1.

írta: Petőcz Ferenc
Ciabatta 1.

ciabatta.jpg

Ez most itt egy gyors ciabatta lesz, bárki el tudja készíteni és elsőre is sikere lesz. Majd megmutatjuk később az igazit is.

Hozzávalók:

  • 50 dkg BL55 liszt
  • 10 gramm porélesztő
  • 4 dl víz
  • 1 ek só

Az alapanyagokat géppel jól összedolgozzuk, majd egy nagyobb kb 4 literes kiolajozott műanyag dobozba tesszük. Tetejére folpack kerül, majd hagyjuk kelni 2-2,5 órát, ennyi kell neki, kevesebb idő alatt nem alakul ki a megfelelő szerkezet. 

A sütőt felhevítjük 240 fokra az aljába teszünk egy tepsit.

Amikor a tészta megkelt óvatosan kiborítjuk egy lisztezett lapra, kettévágjuk vigyázva arra, hogy a levegő ne jöjjön ki belőle. Átrakjuk a kettő kenyérkét sütőlapra, liszttel hintjük. A sütőben lévő tepsibe vizet öntünk, majd behelyezzük a ciabattát sülni a hőfokot visszavesszük 210 fokra és hőlégkeverésen készre sütjük.

 

Szólj hozzá

Olasz Nemzetek konyhája Házi pékség