Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2023. feb 19.

Rizlingben párolt vöröshagyma vele sült bazsalikomos húsgombóccal.

írta: Petőcz Ferenc
Rizlingben párolt vöröshagyma vele sült bazsalikomos húsgombóccal.

4 adag könnyű

Egy tartalmas leves mellé mindig könnyed fogást illik tálalni, hogy a desszertnek is maradjon hely. Most is így volt, ez az étel önmagában egyszerűségében a nagyszerűség. Hozzávalók: 80 dkg darált hús (sertéslapocka vagy pulykamell...stb) só, bors 4 szál friss kakukkfű vagy 1 ek…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2023. feb 19.

Párolt pisztráng sajtos burgonyával 4 személyre:

írta: Petőcz Ferenc
Párolt pisztráng sajtos burgonyával 4 személyre:

Szintén egy régi receptem, ezt is most emelem át ide a blogra változtatás nélkül, remélem tetszeni fog. 4 közepes pisztrángot mindkét oldalán fejtsünk le a gerincéről. Sózzuk,fehér borssal szórjuk, majd tekerjük fel és fogpiszkálóval szúrjuk át. 0,5 liter vizet 2 dl száraz fehérborral, 1 citrom…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2023. feb 19.

Sólet

írta: Petőcz Ferenc
Sólet

Elkészítés 4-5 óra, 6 adag

Ez egy hagyományosan zsidó étel és általában hétvégén készítették, mivel elkészítése hosszú időt igényel. Az eredeti sóletbe raknak tojást egészben és lehetőleg füstölt libamellből készül. Nos, ez egy nem kóser változat, de mi így szeretjük magyarosan, viszont ajánlom…

Tovább Szólj hozzá

zsidó Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta

2023. feb 19.

Rántott haltekercs Feri-módra

írta: Petőcz Ferenc
Rántott haltekercs Feri-módra

Gyors, egyszerű, finom

Most egy olyan recept jön, amelyet már nagyon régen készítettem, kicsit feledésbe is merült, pedig régebben nagy kedvenc volt. Most a képeinket nézegetve találtam meg és a blogon nincs rajta, újból elkészítjük és talán a böjti időszakba is könnyen beilleszthető. Hozzávalók: Halfilé bébi…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

süti beállítások módosítása