2023. feb 19.

Rizlingben párolt vöröshagyma vele sült bazsalikomos húsgombóccal.

írta: Petőcz Ferenc
Rizlingben párolt vöröshagyma vele sült bazsalikomos húsgombóccal.

4 adag könnyű

toltott_hagyma.jpg

Egy tartalmas leves mellé mindig könnyed fogást illik tálalni, hogy a desszertnek is maradjon hely. Most is így volt, ez az étel önmagában egyszerűségében a nagyszerűség.

Hozzávalók:

  • 80 dkg darált hús (sertéslapocka vagy pulykamell...stb)
  • só, bors
  • 4 szál friss kakukkfű vagy 1 ek szárított
  • 8-10 levél friss bazsalikom
  • 2 tojás
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • olaj
  • 2 dl száraz fehérbor (mi olaszrizlinget használtunk)

A darált húst a sóval, borssal, kakukkfűvel, aprított bazsalikommal, tojásokkal, fokhagymával összedolgozzuk és hagyjuk állni 1-2 órát, majd ezt követően 8 egyforma pogácsát formázunk.

A hagymákat megpucoljuk, majd félbe vágjuk, egy tepsibe rakjuk. Sózzuk, megszórjuk kakukkfűvel, olajjal locsoljuk és aláöntjük a bort. Fóliával takarva 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb 30 percre. 

A fóliát 30 perc után eltávolítjuk, a húspogácsákat a hagymákra tesszük és 180 fokon hőlégkeverésen 20-25 percet sütjük. Tálaláskor frissen aprított bazsalikommal, petrezselyemmel szórjuk.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta