Rizlingben párolt vöröshagyma vele sült bazsalikomos húsgombóccal.
4 adag könnyű
Egy tartalmas leves mellé mindig könnyed fogást illik tálalni, hogy a desszertnek is maradjon hely. Most is így volt, ez az étel önmagában egyszerűségében a nagyszerűség.
Hozzávalók:
- 80 dkg darált hús (sertéslapocka vagy pulykamell...stb)
- só, bors
- 4 szál friss kakukkfű vagy 1 ek szárított
- 8-10 levél friss bazsalikom
- 2 tojás
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 4 nagy fej vöröshagyma
- olaj
- 2 dl száraz fehérbor (mi olaszrizlinget használtunk)
A darált húst a sóval, borssal, kakukkfűvel, aprított bazsalikommal, tojásokkal, fokhagymával összedolgozzuk és hagyjuk állni 1-2 órát, majd ezt követően 8 egyforma pogácsát formázunk.
A hagymákat megpucoljuk, majd félbe vágjuk, egy tepsibe rakjuk. Sózzuk, megszórjuk kakukkfűvel, olajjal locsoljuk és aláöntjük a bort. Fóliával takarva 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb 30 percre.
A fóliát 30 perc után eltávolítjuk, a húspogácsákat a hagymákra tesszük és 180 fokon hőlégkeverésen 20-25 percet sütjük. Tálaláskor frissen aprított bazsalikommal, petrezselyemmel szórjuk.
Jó étvágyat!