2024. már 06.

Füstös gombás lencsekrém – a vegán „májkrém”

írta: Petőcz Ferenc
Füstös gombás lencsekrém – a vegán „májkrém”

429539292_10220114599734189_3429647936130175027_n.jpg

Nem is olyan régen történt, hogy megmutattunk nektek egy régi finom receptet egy gombából készült hurkát, amely leginkább a májas hurkára hajaz. Most talátunk egy újabb gombás receptet amely a májkrém vegán alternatívája. Nekünk nagyon ízlett, így tovább adjuk Szerintem tetszeni fog.

Hozzávalók:

  • 200 g száraz lencse
  • 200 g csiperkegomba
  • 3 ek kókuszolaj
  • 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 tk kakukkfű
  • 2 ek füstölt fűszerpaprika
  • 1 ek keményítő
  • 4 ek sötét szójaszósz
  • 4 ek világis szójaszósz
  • bors

A füstös gombás lencsekrém elkészítéséhez a lencsét előzetesen 3-4 órára vízbe áztatjuk. Dupla mennyiségű vízben puhára főzzük a lencsét, majd leszűrjük és félrerakjuk egy tálban. 

A gombát cikkekre vágjuk és lepirítjuk a kókuszolajon a finomra vágott vöröshagymával, a szeletelt fokhagymával és a kakukkfűvel együtt. Mikor alaposan lepirult, a lencsével és a többi hozzávalóval együtt turmixgépbe tesszük, és az egészet krémesre turmixoljuk. Ha még krémesebb állagot szeretnénk elérni, átpasszírozhatjuk egy szűrőn. A kész lencsekrémet légmentesen zárható edénybe kanalazzuk és hűtőbe tesszük. 

Szólj hozzá

Egészség vega és tészta