2024. júl 23.

Párolt nyúlragu olasz módra

írta: Petőcz Ferenc
Párolt nyúlragu olasz módra

0302d347-0636-40f8-b300-062c700113d0.jpg

Az Isztrián nyaraltunk, a gastronomóia jellegtelen, ezt már sokszor megállapítottuk, viszont ami finom, azon az erőteljes olasz hatás dominál. Kipróbáltunk egy finom nyulas ételt, amelyet végül megosztunk veletek, nem ok nélkül. Egyszerű, gyors fogás.

Hozzávalók:

  • egy darabolt nyúl kb 1.2-1.5 kg
  • 1 nagy csokor friss kakukkfű
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 2 db  szegfűszeg
  • só, frissen őrült bors
  • 20 dkg olívabogyó
  • 1,5 száraz vörösbor (pl.: bikavér)
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek liszt
  • 2 ek balzsamecet
  • 0,5 liter húsleves alaplé (marhahúsleves kockából)
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • babérlevél

A szalonnát apróra kockázzuk, lepirítjuk, ezen magas hőfokon megkapatjuk a nyúldarabokat. Amikor ezzel a művelettel végeztünk hozzáadjuk bort, alaplevet, fűszereket és lefedve készre pároljuk.

d6a8c713-c226-4bae-bfc9-b208c9a6583e.jpg

Ekkor kiszedjük a zöldfűszereket, hozzáadjuk az olívabogyót. A vajat felmelegítjük, megpirítjuk a lisztet, hozzákeverjük a balzsamecetet és az ételt besűrítjük Forralás után tálaljuk. Kíváló hozzá gnocchi, krumpligombóc, zsemlegombóc, friss kovászos kenyér.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Olasz Nemzetek konyhája Húsok és halak