Zsiványpecsenye vele sült burgonyával
Receptjeinkkel igyekszünk mindenkinek megfelelni, így a modern konyha mellett nagy hangsúlyt fektetünk a hagyományőrző és egyben nagyszerű régi ételeknek is. A mostani recept is ilyen, a magyar konyha egyik gyöngyszeme. Fontos, hogy ezt az ételt tényleg zsírral, hagyományos módon kell elkészíteni, mert az ízek csak így állnak össze.
Hozzávalók:
- 4 nagy szelet karaj
- 4 szem csiperke gomba vékony szeletekre vágva
- 5 dkg ízes sajt reszelve
- 1 csokor petrezselem aprítva
- 4 gerezd fokhagyma vagy 4 ek fokhagymakrém
- só, bors
- 80 dkg krumpli cikkekre vágva
- 1 nagy fej vöröshagyma darabolva
A hússzeleteket kiverjük, sózzuk borsozzuk és egy gerezd reszelt fokhagymával kenjük. Ha fokhagymakrémet használunk, akkor nem kell sózni a húst. A szeleteket betöltjük a gomba, sajt, petrezyelem keverékével és felgöngyöljük, hústűvel tüzzűk. Kevés zsíradékon megpirítjuk a töltött húst, kivesszük, félretesszük. A visszamaradt zsírhoz adunk még egy keveset és elkeverjük a hagymával és krumplival, amelyet szintén sózunk és borsozunk. Ráhelyezzük a húst és fóliával lefedve 200 fokon alós és felső sütésen sütjük. Egy óra elteltével a fóliát eltávolítjuk és rápirítunk. Tálaljuk. Jó étvágyat!