2024. nov 30.

Részeges csülök

írta: Petőcz Ferenc
Részeges csülök

465716950_10221619872085057_7372863983916584952_n.jpg

Közelednek az ünnepek és köztük a jeles Szilveszter is ott van. Sokan vagyunk, akik úgy érzik, hogy megtorpant a növekedés és egyre kevesebbet tud költeni a boltokban. Ez a recept ünnepi és könnyű, mellet pedig nem a drága kategória. Így szeretettel ajánlom.

Hozzávalók:

  • 50 dkg sárgaburgonya
  • 1 kg nyers csülök csont nélkül
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 ek só
  • frissen őrölt bors
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • zsír

A csülköt főzzük meg enyhén sós vízben az egyik vöröshagymával és a fokhagymákkal. A másik hagymát koczkázzuk és lepirítjuk kevés zsíron, majd hozzáadjuk a darabolt parikát, paradicsomot és a gombát. lepirítás után pirospaprikát keverünk bele a bor felével felöntjük, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, efgy zsírral kikent hőálló tálba halmozzuk, hozzáadjuk a kihűlt, kockázott csülköté és a zöldséges ragut. Összekeverjük lefedve egy órát sütük 180 fokra előmelegített sütöben. Ekkor a fóliát levesszük  amaradék bors éa tejföl keverékével összekeverjük és 25 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Magyar Húsok és halak