Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2025. jan 17.

Kelkáposztás baconos tészta

írta: Petőcz Ferenc
Kelkáposztás baconos tészta

4 adag

Egyszerúű, gyors, önnyű fogások jegyében indult az év, e gyorsan kitalált maradékmentő fogásunk remek ízeket tesz az asztalra. Hozzávalók: 20 dkg kelkáposzta apróra vágva 30 dkg kockázott bacon 4 db újhagyma karikázva 2 gerezd reszelt fokhagyma 32 dkg tészta 2 dl tejszín só, őrölt…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2025. jan 17.

Lencsés korhely saláta

írta: Petőcz Ferenc
Lencsés korhely saláta

A korhely saláta finom fogás, mégis kevesen készítik. Mi ennek most a lencsés verzióját készítettük el az év végére, de bármikor felszolgálható lencsés és alap verzióban is a friss íze üdítőleg hat. Hozzávalók: 25 dkg lencse előző este beáztatva 1 babérlevél só, bors 5-6 db salátaburgonya…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

2025. jan 17.

Tápióka puding

írta: Petőcz Ferenc
Tápióka puding

2025-ben becsatlakoztunk a Veganuár kihívásba, igaz csak részlegesen, mert teljesen nem hagytuk el a húsos fogásokat, hanem 7 napból egy halas nap, egy húsos, a többi pedig zöldséges nap nálunk. Ezen kihívás ideje alatt számunkra sok új alapanyagot is kipróbálunk, ilyen a most következő recept is.…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása