2017. feb 02.

Lisztek kenyérsütéshez

írta: Petőcz Ferenc
Lisztek kenyérsütéshez

Mi ezekből sütünk

Magyarországon is egyre nagyobb divat lett a nosztalgia, amelynek része, hogy házilag készítünk kenyeret. De mindig ott van az, hogy nem lehet elérni a megfelelő alapanyagot vagy nem megfelelő a recept és akkor még a kezdők rutintalansága is keresztbe tesz a sikernek. Mi azt tudjuk majd garantálni, hogy a közölt péksütemény és kenyér receptek általunk kipróbáltak, mindig lesz hozzá kép és a leírt alapanyagok elérhetők itthon is. és remek receptek, sikeresen meg tudjátok majd csinálni Szándékosan nem fogjuk kiírni, honnan szerezzük be az alapanyagokat, de javasoljuk, hogy gazdaságosság miatt nézzetek körül különböző malmok választéka között és közvetlen tőlük rendeljetek, mert a szállítási költséggel együtt is olcsóbb lesz, mint a bolti vásárlás. a házi kenyér mindig jobb,mint a bolti és sokkal olcsóbb is.

Receptjeinkben általunk használt lisztek:

BL 55 liszt péksüteményekhez

BL 80 fehér kenyérliszt

BL 112 félfehér kenyérliszt (pl.: bagetthez vagy félbarna kenyérhez)

Rl-125 sötét rozsliszt

TBL 70 fehér tönköly liszt

TGL 300 teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt

GL-200 graham liszt

BL-200 teljeskiőrlésű búzaliszt

DSL durum simaliszt

RL-190 teljeskiőrlésű rozsliszt

A-00 pizzaliszt

Kukoricaliszt

lisztek.jpg

 

Szólj hozzá

Házi pékség