Gévagomba vele sült szalonnával és hagymával.
Elkészítés: 30 perc, egyszerű
Hozzávalók:
60 dkg sárga gévagomba
6 szelet házi füstölt szalonna
3 gerezd fokhagyma apróra karikázva
1 ág kakukkfű
2 fej vöröshagyma
só, chili pehely
Mint a vadon termő gombák többségét ezt is A gévagombát alaposan meg kell mosni, majd szeletelni és az így kapott húsos szeleteket is át kell mosni, mert ez a gomba fán terem és képes a húsba bele nőni a fa levele, tehát ezeket is el kell távolítani. Intenzív gomba illata van, amely a főzés során eltűnik. Ezt a gombát sütni, grillezni érdemes, tehát itt egy felhasználási mód.
Most serpenyőben készült, de el fog készülni ez az étel grillen is faszén felett. Mint az erdei és vadon termő gombák többségét is, ezt is felhasználás előtt 20-25 percig sütni kell, hogy fogyasztható legyen. Félni nem kell és megéri elkészíteni, mert ezek a húsos gomba szeletek megérdemlik az elkészítést.
A szalonna szeleteket kezdjük el sütni, adjuk hozzá a gomba szeleteket, sózzuk, chili pehellyel fűszerezzük és adjuk hozzá a fokhagymát és a kakukkfüvet. Később mehet hozzá a vöröshagyma karikázva és még kevés só. 25 perc után friss kenyérrel, zsemlével vagy önmagában tálaljuk. Nagyon finom. Jó étvágyat!
A receptet Petőcz Ferenc készítette.