2017. feb 06.

Sárgarépás sertésragu

írta: Petőcz Ferenc
Sárgarépás sertésragu

Elkészítés: 1 óra, könnyű

dsc07356.JPG

Hozzávalók: 1 vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 sárgarépa. 1 közepes méretű édesburgonya, 80 dkg sertéslapocka, olívaolaj, 1 kis doboz paradicsompüré, só, bors, őrölt római kömény, füstölt pirospaprika

dsc07353.JPG

dsc07354.JPG

 

A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, a répát kisebb darabokra vágjuk, mint ahogy az édesburgonyát is. A húst kockázzuk fel.

Az olajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, majd a fokhagymát. Keverjük hozzá a paradicsompürét, és kevés ideig pirítsuk meg. Most jöhet hozzá a répa, és az édesburgonya is, valamint a sertéslapocka. Fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal, és a köménnyel. Az egészet annyi vízzel öntsük fel, hogy éppen ellepje. Közepes lángon, időnként kevergetve főzzük készre.

A receptet: Szabó András készítette

 

Szólj hozzá

Levesek Húsok és halak