Tűzdelt karfiol
Elkészítés: 1 óra, könnyű
Facebook csoportunk egyik legaktívabb tagjától jött az ötlet erre az ételre, az alapot Ő készítette, mindenki másképp ízesíti. Egy biztos, nem fog csalódni. Megcsináltuk karfiolból, megcsináltuk brokkoliból. Bár szeretem a brokkolit, ezt az ételt mégsem lehet belőle megfelelően elkészíteni. Ami így készült mégis az ízek, illatok tökéletes harmóniája lett és vegetáriánus konyha is könnyen tudja helyettesíteni a benne lévő alapanyagokat. A húst lehet majd tofuval vagy más húspótlóval készíteni. remek étel a 160 grammos diétához.
Egy adag kb 30 dkg. 287 kcal, 8,82 gramm szénhidrát, zsír: 11 gramm.
A zöldségeket megfőzzük, de nem teljesen puhára.
A recept most karfiolra szól, így 60 dkg karfiol, 10 dkg füstölt csirkemell, 10 dkg pizzasonka, 10 dkg trappista, póréhagyma, medvehagyma, 1 dl tejföl(12%-os), 1 tojás, só, bors, őrölt kömény, oregánó kerül bele
A kihűlt karfiol rózsákat megtűzdeljük a sajttal, a húsokkal és póréval. A tejfölt reszelt sajttal, tojással, sóval, borssal, oregánóval, aprított medvehagymával elkeverjük. Rákenjük a tűzdelt karfiolra.
180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20 percet sütjük. amikor picit hűlt, tálaljuk
Jó étvágyat!.
A receptet: Petőcz Ferenc készítette