Multivitamin szörp
Elkészítés: 3 óra, könnyű
50 dkg sárgarépát reszeljünk le, adjunk hozzá 80 dkg felpucolt, magházától megfosztott apróra darabolt almát, 50 dkg magas létartalmú paradicsomot kockázva. 2 citrom levét, 15 dkg kockázott zellert, 1-2 ág mentát és citromfüvet, a zeller levelét és egy zacskó Dr Oetker 3.1 dzsemfixet. Keverjük össze és hagyjuk 2 órán át állni.
Öntsük fel 1,5 liter vízzel és adjunk hozzá 35 dkg cukrot. Forraljuk fel időnként keverjük meg. Ha felforrt zárjuk el a tűzhelyet és pihentessük 5 percet.
Szűrjük át egy másik edénybe és adjunk hozzá egy tk Oetker tartósítót (nátrium benzoátot): Ahogy látható 4 üveg lett belőle és egy pici, kóstoltuk, finom. Még melegen palackozzuk és kész is van.