Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2017. máj 25.

Görög saláta

írta: Petőcz Ferenc
Görög saláta

elkészítés: 10 perc, könnyű

Görög saláta azaz a Horiatiki salat (paraszt saláta).  Sokan szeretjük, sokféleképpen készítik, de itthon sehol sem igazit. Hamarosan eljön az évnek az a napja amikor elindulunk nyaralni kedvenc nyaralóhelyünkre Görögországba. A képen látható salátát is ott készítettük és soha nem tudtam eleget…

Tovább Szólj hozzá

Görög Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

2017. máj 23.

Spárgás malac curry

írta: Petőcz Ferenc
Spárgás malac curry

Spárgás malac curryLassan indul az idei spárga szezon, így le kell üríteni a fagyasztót, amíg a friss árú nincs a polcokon. E receptben az ízek meg vannak, mint az indiai konyhában, mégis igazán magyaros alapanyagok kerültek bele, az egyik legjobb spárga hazánkban terem.1 csokor spárga darabolva (…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2017. máj 23.

Spárgakrémleves

írta: Petőcz Ferenc
Spárgakrémleves

Elkészítés: 30 perc, könnyű

Spárgakrémleves levesgyöngyökkel0,5 kg zöld vagy fehér spárga2 burgonya1 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma2 dl tejszín2 ek étkezési keményítő, só és borsA spárgát pucoljuk meg, daraboljuk fel, majd a felpucolt, darabolt krumplival, hagymákkal 1,5 liter vízzel főzzük puhára. Rúdmixerrel pürésítsünk,…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Egészség vega és tészta

2017. máj 23.

Magyaros spárga leves

írta: Petőcz Ferenc
Magyaros spárga leves

Magyaros spárga leves 4 főre0,5 kg spárga2 kisebb sárgarépa1 szál gyökér1 paradicsom1 paprika1 fej vöröshagyma1 gerezd fokhagyma1 dkg szalonna1 dkg gersli1 csokor petrezselyemsó, bors, pirospaprika, köménymag A gerslit előző nap be kell áztatni. A szalonnás fel kell kockázni, majd zsírára sütni,…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása