Lángos 1
Az elmúlt hétvégén a XI. UltraBalaton tókerülő nemzetközi futóverseny volt a maga 220 km távjával. Természetesen ezen a rendezvényen nekünk is ott volt a helyünk 24 óra 40 perc alatt váltóban remek csapattal jó hangulatban extrém időjárás mellett értünk célba. Persze ilyenkor kell szénhidrát utánpótlás még a hasam ellenére is.Így fogyasztottunk halászlét, de az energiához kellett az örök kedvenc lángos is, tehát ezért jön ez a recept a "dietetikusok" ajánlásával.
A képen csapatunk rajtoláskor!
0,5 kg liszt
7 gramm szárított élesztő
3,5 dl víz
só
4 ek olaj
1 tk cukor
Az alapanyagokat összedolgozom, majd 40 percet pihenni hagyom, utána átdolgozom, majd újabb 1 órát pihentetem. Ezt követően 8 felé bontom és kis gombócokat gyúrok belőle, majd lefedve 30 percig kelesztem. Lángosokat formálva forró olajban kisütőm. Természetesen ez egy alaprecept és a feltétek is változtathatók, hamarosan újabb lángos recepteket kaptok!
A receptet: Petőcz Ferenc készítette
És a célban átfagyva, örömtelien: