Görög saláta
elkészítés: 10 perc, könnyű
Görög saláta azaz a Horiatiki salat (paraszt saláta).
Sokan szeretjük, sokféleképpen készítik, de itthon sehol sem igazit. Hamarosan eljön az évnek az a napja amikor elindulunk nyaralni kedvenc nyaralóhelyünkre Görögországba. A képen látható salátát is ott készítettük és soha nem tudtam eleget készíteni, ott ez minden mennyiségben fogy. Fogyasszátok Ti is itthon ezt vagy éppen másfajta salátát.
Ahány tájegység, annyiféle létezik belőle, ettem grillezett paprikával, céklával is, egy a közös a sajt mindig egész darabban kerül rá. Most azt a verziót csináltuk, amelyet Platamonas Pieria -ban készítenek.
Jól behűtve a zöldségek:
paradicsom
lilahagyma
uborka
olívabogyó
tengeri só
az alapanyagokat egymásra halmozzuk, sózzuk, tálalás előtt ráhelyezzük a sajtot, leöntjük bőségesen olívaolajjal, megszórjuk oregánóval és citrom levét facsarjuk rá. Nem lehet megunni.
A receptet: Petőcz Ferenc készítette