Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2017. júl 13.

Meggyes lepény

írta: Petőcz Ferenc
Meggyes lepény

Elkészítés: 1 óra, könnyű

Kedves olvasóink! Minden bizonnyal egyet értünk abban, hogy mindenkinek a mama főztje kedves emlékeket idéz. Így vagyok vele magam is. Anyai nagymamám cseléd volt, cselédkönyvét a mai napig féltve őrzöm. A kis könyvecskében, ami igazából egy füzet szintén kiderül az, amit mindig is tudtam, hogy a…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

2017. júl 12.

Vegetáriánus melegszendvics

írta: Petőcz Ferenc
Vegetáriánus melegszendvics

Elkészítés: 20 perc, könnyű

Nem vagyok vegetáriánus és legfőképp nem vegán, de néha jól esik a húsmentes étel, e refept is így született spontán abból, amit a hűtőben találtam. A végeredmény nagyon ütős lett, így meg kell osztanom veletek. 30 dkg csípős pritaminpaprikás tofut villával törjünk össze, adjunk hozzá 1 fej…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2017. júl 11.

Kapros csirkegulyás

írta: Petőcz Szabó András
Kapros csirkegulyás

Ezt az ételt eredetileg bográcsban szerettem volna elkészíteni, de mivel országos tűzgyújtási tilalom van érvényben, így sajnálatomra a tűzhelyen kellett elkészítenem. Hozzávalók 4 főre: 2 egész csirkecomb (ketté vágva), olaj, 2 vöröshagyma (apróra darabolva), 2-2 sárgarépa és petrezselyemgyökér,…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Szabadban láttuk főztük

2017. júl 10.

Piri-piri csirkepiláf

írta: Petőcz Szabó András
Piri-piri csirkepiláf

Aki ismer engem, az jól tudja, hogy szeretem más nemzetek ételeit nagy előszeretettel elkészíteni. A piláf keleti egytálétel, amely párolt rizsből és kockára vágott, párolt birkahúsból készül. A magyar rizses húsra emlékeztet.    Hozzávalók: olaj, 6 csirkecombfilé ( nagyobb darabokra vágva), 2 ek.…

Tovább Szólj hozzá

Arab Húsok és halak

2017. júl 10.

Nyaralásunk ízei

írta: Petőcz Ferenc
Nyaralásunk ízei

Bárhol is nyaralunk, legyen az bel- avagy külföld a táj szépsége a pihenés öröme a család szeretete mellett mindenhol áldozunk a gasztronómia oltárán. Mi idén immáron sokadszor és reméljük nem utoljára nyaraltunk a napfényes görög tenger partján. blogunkban fotókba szedtük a mindennapok ízeit. Van…

Tovább Szólj hozzá

Görög Nemzetek konyhája

süti beállítások módosítása