2017. júl 10.

Piri-piri csirkepiláf

írta: Petőcz Szabó András
Piri-piri csirkepiláf

dsc08674.JPG

Aki ismer engem, az jól tudja, hogy szeretem más nemzetek ételeit nagy előszeretettel elkészíteni. A piláf keleti egytálétel, amely párolt rizsből és kockára vágott, párolt birkahúsból készül. A magyar rizses húsra emlékeztet. 

 

Hozzávalók: olaj, 6 csirkecombfilé ( nagyobb darabokra vágva), 2 ek. piri-piri fűszerkeverék, 1 vöröshagyma apróra darabolva, fokhagyma ízlés szerint, 35 dkg rizs, 3 kaliforniai paprika, 1,2 l csirkehúsleves-alaplé ( 3 kocka feloldva a vízben), 3 nagyobb paradicsom feldarabolva, kis csokor petrezselyem durvára vágva, fél citrom a tálaláshoz

 Elkészítés: forrósítsuk fel az olajat egy nagyobb serpenyőben. Dörzsöljük a fűszerkeveréket a húsba, minden oldalát pirítsuk meg, majd szedjük ki. Az apróra vágott vöröshagymát a serpenyőben süssük meg, majd jöhet a rezselt fokhagyma., és a rizs. Öntsük fel az alaplével, majd tegyük vissza a csirkét az edénybe. Adjuk hozzá a hosszában csíkokra vágott kaliforniai paprikát, és fedjük le. A főzési idő vége felé adjuk hozzá a paradicsomot is. Keverjük bele a petrezselymet. Tálaláskor a gerezdekre vágott citrommal meglocsolhatjuk. Aki szeretné még tüzesebbé tenni, kevés karikára vágott chilit adhat még hozzá.

Szólj hozzá

Arab Húsok és halak