Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2017. feb 08.

Mákos krémes

írta: Petőcz Ferenc
Mákos krémes

Elkészítés: 80 perc, közepesen nehéz

Krém: 3 zacskó vaníliás pudingpor, 30 dkg cukor 9 dl tej 35 dkg margarin 5 ek barnacukor, 5 ek mák, amelyet kávédarálóval darálunk le..A pudingot megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni, de előtte belekeverjük a cukros mákot. Amikor kihűlt belekeverjük a habosra elkevert szoba hőmérsékletű margarint. Ezzel…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

2017. feb 08.

Konfitált keszeg

írta: Petőcz Ferenc
Konfitált keszeg

Elkészítés: 2,5 óra, könnyű

Hozzávalók: 4 nagyobb keszeg6 gerezd fokhagymasó, bors, olaj, víz, borókabogyó,babérlevél. A halat pucoljuk fel, irdaljuk be, majd töröljük szárazra. Sózzuk kívül, belül. Fokhagyma szeleteket tegyünk a hasába. Helyezzük egymás mellé a halakat egy hőálló tálban. Frissen őrölt borssal szórjuk meg.…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2017. feb 06.

Céklás kovászolt kenyér

írta: Petőcz Ferenc
Céklás kovászolt kenyér

Elkészítés: 40 perc + 1 óra pihentetés + 3-6 óra kelesztés, közepesen nehéz

370 gramm BL80 liszt8 gramm só160gramm nyers reszelt cékla220 gramm BL 80 lisztből készült teljes kovász, nem előkovászból készült2 dl langyos víz1 ek olívaolaj A hozzávalókat keverjük össze, majd gyúrjuk át. Egy viszonylag ragadós tésztát kapunk a cékla nedvessége miatt, majd hagyjuk 10 percig…

Tovább Szólj hozzá

Házi pékség Egészség vega és tészta

2017. feb 06.

Sárgarépás sertésragu

írta: Petőcz Ferenc
Sárgarépás sertésragu

Elkészítés: 1 óra, könnyű

Hozzávalók: 1 vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 sárgarépa. 1 közepes méretű édesburgonya, 80 dkg sertéslapocka, olívaolaj, 1 kis doboz paradicsompüré, só, bors, őrölt római kömény, füstölt pirospaprika   A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, a répát kisebb darabokra…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Húsok és halak

süti beállítások módosítása