Mákos krémes
Elkészítés: 80 perc, közepesen nehéz
Krém:
3 zacskó vaníliás pudingpor, 30 dkg cukor 9 dl tej 35 dkg margarin 5 ek barnacukor, 5 ek mák, amelyet kávédarálóval darálunk le..
A pudingot megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni, de előtte belekeverjük a cukros mákot. Amikor kihűlt belekeverjük a habosra elkevert szoba hőmérsékletű margarint. Ezzel töltjük majd a lapokat.
A tészta:
45 dkg liszt és 45 dkg margarin 9 tojás 45 dkg porcukor, 1,5 zacskó sütőpor. Az alapanyagokat elkeverjük, majd 30*30-as sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük a tészta harmadát. Három lapot készítünk és amikor kihűlt a krémmel töltjük. A felső lapot 30 dkg olvasztott csoki és kevés olaj keverékével kenjük meg. egy napot hűtőben érleljük, szeleteljük.
A receptet: Petőcz Ferenc készítette