2018. jan 12.

Csabai kolbász

írta: Petőcz Ferenc
Csabai kolbász

dsc09941.JPG

Minden évben készítünk kolbászt, többfélét és többször is, mint ahogy látható oldalunkon. Most a csabaira esett a választás.

Íme:

  • 10 kg vegyes sertés hús (arány 7 kiló sovány és kb. 3 kg zsíros hús)
  • 20 dkg édes darált piros paprika
  • 10 dkg reszelt fokhagyma
  • 20 dkg só
  • 3 zacskó őrölt kömény (1 zacskó 40 g)
  • kb. 20 méter sertés- vagy marhabél 

Az alapanyagokat össze dolgozzuk, jó alaposan gyúrjuk.

dsc09940.JPG

Az egészet egy napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek érjenek, majd másnap betöltjük a bélbe.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak