2018. jan 22.

Göcseji sertésszelet (6 adag)

írta: Petőcz Ferenc
Göcseji sertésszelet (6 adag)

Elkészítés:1,5 óra, könnyű

g1_1.jpg

Göcseji sertésszelet


6 szelet comb klopfolva, sózva, borsozva, kevés olajon kicsit elősütve

g3_1.jpg

g4_1.jpgg6_1.jpg


20 dkg zöldbab friss vagy fagyasztott. 30 dkg vegyes gomba, 2 dl szára vörösbor, egy paprika kockázva, 1 fej vöröshagyma kockázva 3 gerezd fokhagyma reszelve, egy csokor petrezselyem.

A hagymákat a hús visszamaradt zsírján pároljuk meg, majd adjuk hozzá a paprikát és azt is pároljuk, ekkor jön a zöldbab, amelyet félig puhára főzünk a többi alkatrésszel együtt, erre kerül az aprított petrezselyem és utána a hússzeletek egymás mellé.

g2_1.jpgg5_1.jpg

Felöntjük a borral és annyi vízzel, ami éppen ellepi és az egészet puhára pároljuk. Tojásos nokedlivel tálaljuk.

Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak