Göcseji sertésszelet (6 adag)
Elkészítés:1,5 óra, könnyű
Göcseji sertésszelet
6 szelet comb klopfolva, sózva, borsozva, kevés olajon kicsit elősütve
20 dkg zöldbab friss vagy fagyasztott. 30 dkg vegyes gomba, 2 dl szára vörösbor, egy paprika kockázva, 1 fej vöröshagyma kockázva 3 gerezd fokhagyma reszelve, egy csokor petrezselyem.
A hagymákat a hús visszamaradt zsírján pároljuk meg, majd adjuk hozzá a paprikát és azt is pároljuk, ekkor jön a zöldbab, amelyet félig puhára főzünk a többi alkatrésszel együtt, erre kerül az aprított petrezselyem és utána a hússzeletek egymás mellé.
Felöntjük a borral és annyi vízzel, ami éppen ellepi és az egészet puhára pároljuk. Tojásos nokedlivel tálaljuk.