Wimpy rúd azaz hot-dog kifli
Elkészítés könnyű
A recept 10 darabhoz:
50 dkg BL 55 lisztet keverjünk össze fél dl olajjal, 2 tk sóval, 1,5 dl vízzel és 1,5 dl tejjel, 2,5 dkg friss élesztővel. Gyúrjunk tésztát addig, amíg elválik az edény falától. Kelesszük 35 percet, majd fordítsuk lisztezett lapra, és vágjuk 10 felé.
Ezt követően kis gombócokat formázzunk és letakarva kelesszük újabba 30 percet. Amikor a tészta meg kelt, formázzunk 28*12 centiméteres oválisokat sodrófával.
A kisebbik oldalától kezdve tekerjük fel kb 20 centiméteres rudakat formálva és kelesszük lefedve.
A sütőt 210 fokra melegítsük elő, a sütő aljába tegyünk egy fém tálcát és öntsünk rá egy pohár vizet közvetlen sütés előtt. Kb 25-30 percig sütjük hőlégkeverésen.