2018. már 02.

Wimpy rúd azaz hot-dog kifli

írta: Petőcz Ferenc
Wimpy rúd azaz hot-dog kifli

Elkészítés könnyű

dsc00001.JPG

A recept 10 darabhoz:
50 dkg BL 55 lisztet keverjünk össze fél dl olajjal, 2 tk sóval, 1,5 dl vízzel és 1,5 dl tejjel, 2,5 dkg friss élesztővel. Gyúrjunk tésztát addig, amíg elválik az edény falától. Kelesszük 35 percet, majd fordítsuk lisztezett lapra, és vágjuk 10 felé.

dsc09992.JPGdsc09993_1.JPG

Ezt követően kis gombócokat formázzunk és letakarva kelesszük újabba 30 percet. Amikor a tészta meg kelt, formázzunk 28*12 centiméteres oválisokat sodrófával.

dsc09995.JPG

A kisebbik oldalától kezdve tekerjük fel kb 20 centiméteres rudakat formálva és kelesszük lefedve.

dsc09999_1.JPG

dsc09997_1.JPG

dsc09998_1.JPG

dsc09996_3.JPG

A sütőt 210 fokra melegítsük elő, a sütő aljába tegyünk egy fém tálcát és öntsünk rá egy pohár vizet közvetlen sütés előtt. Kb 25-30 percig sütjük hőlégkeverésen.

Szólj hozzá

Házi pékség