Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2018. már 11.

Fűszeres, porhanyós tarja sült krumplival

írta: Petőcz Ferenc
Fűszeres, porhanyós tarja sült krumplival

elkészítés: 1,5 óra, könnyű

Kapcsoljuk a sütőt előmelegíteni 180 fokra. A hús pácolásához készítsünk elő 0,5 dl olívaolajat, 3 ek házi fokhagymás mustárt, 2 gerezd reszelt fokhagymát, 1 tk chilipelyhet, 2 tk sót, rozmaringot, kakukkfüvet, görögszéna levelet. Ezeket keverjük össze és kenjük meg vele a húsokat. Sütőzacskóba…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2018. már 11.

Kókuszkrémes piskóta tekercs

írta: Petőcz Ferenc
Kókuszkrémes piskóta tekercs

Elkészítés: 45 perc, könnyű

A tészta: 5 tojás, 16 dkg cukor, 8 dkg cukrozatlan kakaópor 8 dkg liszt, csipet só A tojásokat a cukorral a robotgép legmagasabb fokozatán kb 4-5 percig verjük habosra. ezt követően a többször átszitált kakaós lisztet hozzáadjuk és a legalacsonyabb fokozattal belekeverjük a sóval együtt.…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

2018. már 10.

Zsályás-kolbászos-paradicsomos tészta ( 2 adag)

írta: Petőcz Ferenc
Zsályás-kolbászos-paradicsomos tészta ( 2 adag)

Elkészítés: 30 perc, könnyű

Gondolom, ismerős érzés az, amikor elérkezik a péntek este és ki vagy zsigerelve a munkától. Jól esne valami finom, valami laktató, de nem akarsz már a konyhában lenni, újabb műszakot kezdeni. Ez a gyors tészta vacsora is így született tegnap este. De nagyon tuti lett és pikk-pakk kész. 25…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2018. már 10.

Zöldséges halfilé burgonya ágyon (4 adag)

írta: Petőcz Ferenc
Zöldséges halfilé burgonya ágyon (4 adag)

Elkészítés: 1 óra, könnyű

Mindig azt olvasom,hogy együnk minél több halat és legalább hetente egy alkalommal. Nos, nincs ezzel gond, de egyre drágább a hal és nem érzékelem az ÁFA csökkentést. A horgászengedély is itt helyben duplájára nőtt, holt szezon is van még, de már nem sokáig, de a halnak asztalon a helye,mert…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2018. már 07.

Portugál rizses kacsa

írta: Petőcz Szabó András
Portugál rizses kacsa

Volt a fagyasztóban egy hápogó házi szárnyas, mivel a hó végén már kevés van a konyhapénzből, így gondoltam, most ő kerül felhasználásra. Mivel a hagyományos sült kacsát nem igazán szeretem, úgy gondoltam keresek egy frappáns receptet. Meg is lett az eredménye! Tüstént körbenéztem a kamrában a…

Tovább Szólj hozzá

Nemzetek konyhája Húsok és halak

süti beállítások módosítása