Zöldséges halfilé burgonya ágyon (4 adag)
Elkészítés: 1 óra, könnyű
Mindig azt olvasom,hogy együnk minél több halat és legalább hetente egy alkalommal. Nos, nincs ezzel gond, de egyre drágább a hal és nem érzékelem az ÁFA csökkentést. A horgászengedély is itt helyben duplájára nőtt, holt szezon is van még, de már nem sokáig, de a halnak asztalon a helye,mert szeretjük. Ezt találtam most ki.
Egy Pataki tálaljába felkarikáztam 4 nagyobb sárga burgonyát (mi ezt szeretjük, finomabb). Egy nagy pohár görög joghurtba kevertem egy 1 tk borsot, 2 tk sót, 1 tk chilipelyhet. A burgonyát meglocsoltam olívaolajjal, erre került az öntet fele és 1 fej karikázott vöröshagyma.
Tetejére helyeztük a sózott halat ( 80 dkg alaszkai tőkehalfilé), fűszer az öntet és a zöldségek miatt nem került rá több, nem is kellett.A halra halmoztunk aprított szárzellert, kaliforniai paprikát, vöröshagymát, édesköményt, cukkinit, pisit sózzuk, olívaolajjal öntjük és a tetejére kerül az öntet másik fele. Kb 1 órát sütjük 200 fokon .
Amikor elkészült, látszólag sok levet enged, de hagyni kell kihűlni egy kicsit, ez alatt a zöldségek felszívják a vizet és adagonként egyben lehet tálalni. Nagyon jól sikerült a spontán ötlet. Ízleni fog.