2018. már 11.

Kókuszkrémes piskóta tekercs

írta: Petőcz Ferenc
Kókuszkrémes piskóta tekercs

Elkészítés: 45 perc, könnyű

dsc09921.JPG
A tészta: 
5 tojás, 16 dkg cukor, 8 dkg cukrozatlan kakaópor 8 dkg liszt, csipet só 
A tojásokat a cukorral a robotgép legmagasabb fokozatán kb 4-5 percig verjük habosra. ezt követően a többször átszitált kakaós lisztet hozzáadjuk és a legalacsonyabb fokozattal belekeverjük a sóval együtt. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztát és 180 fokon hőlégkeverésen 18 percig sütjük.

dsc09917.JPG

Tűpróbával ellenőrizhetjük a tésztát. Ha kész, akkor egy konyharuhával feltekerjük és hagyjuk kihűlni.

dsc09918.JPGdsc09919.JPG

Megkenjük a krémmel a lapot és feltekerjük, szintén lekenjük és hagyjuk pihenni.

dsc09920.JPG


A krém:
25 dkg mascarpone
2 dl cukrszástejszín
1 zacskó zselatin, 2 ek porcukor, 10 dkg kókuszreszelék. 
A tejszínt a cukorral felverjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, mascarponét és kész.

 

Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek