Zsályás-kolbászos-paradicsomos tészta ( 2 adag)
Elkészítés: 30 perc, könnyű
Gondolom, ismerős érzés az, amikor elérkezik a péntek este és ki vagy zsigerelve a munkától. Jól esne valami finom, valami laktató, de nem akarsz már a konyhában lenni, újabb műszakot kezdeni. Ez a gyors tészta vacsora is így született tegnap este. De nagyon tuti lett és pikk-pakk kész.
25 dkg tésztát tegyünk fel főni, közben készítsük el a mártást. 1 nagy vöröshagymát és gerezd fokhagymát kockázzunk fel, kevés olívaolajon pároljunk meg és adjunk hozzá néhány friss zsálya levelet aprítva. Ehhez kerül még 10 dkg snack kolbász, amikor a hagymák megpuhultak, tehetjük rá a kockázott cukkinit, abból sem kell sok, kb 10 dkg. Enyhén sózzuk, össze pároljuk és ráöntjük a 40 dkg kockázott fokhagymás paradicsomkonzervet.
Összeforraljuk és a leszűrt tésztára halmozzuk, tetejére feta sajtot morzsolunk. Kicsit bűnőzhetünk a heti munka után elő italnak, étvágygerjesztőnek egy kupica hazai pálinka ajánlott. Jó étvágyat!