Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2018. már 18.

Házi pestós házi cappelletti (3 adag)

írta: Petőcz Ferenc
Házi pestós házi cappelletti (3 adag)

Elkészítés: 1,5 óra, közepesen nehéz

Finomat, tésztásat szerettem volna. Megtaláltam végre,hogy kell hajtogatni a tésztát, így a hagyományosan olasz karácsonyi tészta étel a cappelletti került asztalra a házi medvehagymás-csalános pestommal.  Nem lesz a dietetikusok kedvencek, mert 1 adag, de belefér a 160 grammos diétába is: 904…

Tovább Szólj hozzá

Olasz Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta

2018. már 17.

Medvehagymás-csalános pestó

írta: Petőcz Ferenc
Medvehagymás-csalános pestó

Elkészítés: 10 perc, könnyű

Még el sem indult a szezon, mégis hozzá jutottam. Piacoltam és természetesen vettem is. Mivel volt friss csalánunk egy kicsit bolondítottam vele. A házi termékek mindig jobbak, kettő tésztára való lesz ebből a adagból. Akkor lássuk is. A nagyobb csokor csalánt jól megmosunk, hozzáadunk 1 kis…

Tovább Szólj hozzá

Szabadban láttuk főztük Egészség vega és tészta

2018. már 17.

Halfilé grapefruit ágyon

írta: Petőcz Ferenc
Halfilé grapefruit ágyon

Néhány évvel ezelőtt, amikor a facebook csoportunk elindult, egy hasonló receptet az erdélyi konyha újságból készítettünk el. Sajnos azt elpakoltam, pedig nagyon ízlett. Így emlékeimből kiindulva proáltam ezt összerakni, szerintem jól sikerült. 80 dkg halfilét kiolvasztunk, papírtörlőkendővel…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2018. már 17.

Csalánnal töltött tojás

írta: Petőcz Ferenc
Csalánnal töltött tojás

A csalán egészségre gyakorolt jótékony hatása közismert, felsorolni is nehéz sok számos gyógyhatását. Egyik legjobb vértisztító növény, feloldja az anyagcseréből származó salakanyagokat, eltávolítja a szervezetből a mérgeket. A vesét fokozottabb vízkiválasztásra serkenti, csökkenti a vér…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2018. már 14.

zöldborsós, tejfölös pulyka

írta: Petőcz Szabó András
zöldborsós, tejfölös pulyka

Most egy olyan receptet osztok meg veletek, ami jogosan kiérdemelné "Az otthon talált hozzávalókból készült étel" címet. Minden hozzávaló a kamrából, fagyasztóból és a hűtőből került elő, semmit se kellett venni hozzá, és kevés hozzávalóból pillanatok alatt varázsoltunk egy remek ételt belőle.…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2018. már 12.

Disznósajt

írta: Petőcz Ferenc
Disznósajt

Mint ahogy azt már sokszor mondtuk, írtuk, tettük a házi ételek finomabbak, így készítünk házi kolbászt, savanyúságokat, lekvárokat és persze disznósajtot. Most sem mondjuk, hogy miénk a tuti recept, mert szerintünk olyan nincs. Azt tudjuk mondani, mi így készítjük és kíváncsiak vagyunk, Ti hogyan.…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak

süti beállítások módosítása