2018. már 14.

zöldborsós, tejfölös pulyka

írta: Petőcz Szabó András
zöldborsós, tejfölös pulyka

dsc00050.JPG

Most egy olyan receptet osztok meg veletek, ami jogosan kiérdemelné "Az otthon talált hozzávalókból készült étel" címet. Minden hozzávaló a kamrából, fagyasztóból és a hűtőből került elő, semmit se kellett venni hozzá, és kevés hozzávalóból pillanatok alatt varázsoltunk egy remek ételt belőle. Amennyiben el fogjátok készíteni nektek is nagyon fog ízleni! A húsokat is kedvünkre variálhatjuk ebben az ételben.

dsc00049.JPG

Hozzávalók: 70 dkg pulykamell, 2 közepes vöröshagyma,1 csokor petrezselyemzöld, 20-25 dkg fagyasztott zöldborsó, 2 dl tejföl, 1 ek liszt, só, bors, olaj

dsc00047.JPG

dsc00048.JPG

A vöröshagymát kivételesen nem apróra szeleteljük, hanem hosszában kettévágjuk, és így felkarikázzuk. pulykamellet csíkokra vágjuk. Az olajon a vöröshagymát addig pároljuk, míg áttetszővé válik, ekkor adjuk hozzá a húst, amit minden oldalán körbesütünk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az aprított petrezselyemzölddel, jól összekeverjük, majd minimumra csökkentjük alatta a lángot, és a saját levében lefedve  pároljuk. Ha már majdnem puha  a hús, akkor adjuk hozzá a fagyasztott zöldborsót, és pár percig együtt főzzük. Közben a tejfölben kevés hideg vizzel elkeverjük a lisztet, hozzáöntjük a borsós pulykához, és összeforraljuk. Párolt rizst készítünk mellé.

Szólj hozzá

Húsok és halak