Házi pestós házi cappelletti (3 adag)
Elkészítés: 1,5 óra, közepesen nehéz
Finomat, tésztásat szerettem volna. Megtaláltam végre,hogy kell hajtogatni a tésztát, így a hagyományosan olasz karácsonyi tészta étel a cappelletti került asztalra a házi medvehagymás-csalános pestommal. Nem lesz a dietetikusok kedvencek, mert 1 adag, de belefér a 160 grammos diétába is:
904 kcal, Fehérje: 40 gramm, szénhidrát: 76 gramm, zsír 49 gramm
A tészta:
22 dkg BL 55 lisztet és 8 dkg durum tésztalisztet egy mk sóval, 2 tojással és 5 ek vízzel elkevertem. összegyúrtam, majd egy zacskóban 30 percig a hűtőben pihentettem.
Tésztakészítővel többször fokozatosan átnyújtottam, időnként liszteztem, végül 1-es fokozaton nyújtottam. Tésztavágóval köröket vágtam.megtöltöttem a töltelékkel és megformáztam a Cappellettiket.
A töltelék:
10 dkg darált lapocka 1 ek olívaolajon megpárolunk, majd sózzuk, borsozzuk.
Késes betétű robotgépben 10 dkg füstölt főtt tarjával és 10 dkg mozzarellával összeturmixoljuk a párolt húst és kész a töltelékünk. Tálaláskor tejszínből és medvehagymás csalános pestóból készült öntettel öntjük és reszelt parmezán kerül a tetjére.
Jó évágyat!