Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2018. jan 13.

Palóc leves

írta: Petőcz Ferenc
Palóc leves

könnyű

Palócleves 6 személyre: 1 nagy fej kockázott hagymát megpirítunk zsiradékon (jelenleg kókuszzsír), majd hozzáadunk 60 dkg kockázott sertéslapockát. Frissen őrölt borssal, sóval és 4 gerezd reszelt fokhagymával ízesítjük, babérlevelet adunk hozzá. Fehéredésig pároljuk, majd…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Levesek Nemzetek konyhája Húsok és halak

2018. jan 13.

Reszelt krumplileves

írta: Petőcz Ferenc
Reszelt krumplileves

Rozmaringos reszelt krumpli leves 4 főre:   50 dkg burgonya (lehet új is) 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 5 dkg füstölt szalonna (lehetőleg házi) 2 ek liszt 1 ág rozmaring Babérlevél Só, őrölt bors és kömény, pirospaprika Tejföl   A szalonnát apró csíkokra vagy kockákra vágva…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Egészség vega és tészta

2018. jan 13.

Májas hurka

írta: Petőcz Ferenc
Májas hurka

Ezekben a sorokban nem fogunk hurka történelmet íni. Történelem kifejezést szándékosan írtam. Mert mindenki azt hiszi, csak hazánk specialitása e malac remek. De mindez tévedés. Persze másutt másként hívják, de készül Izlandtól Spanyolországon át hazánkig és innen túl is készül belsőségekből májas…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak

2018. jan 12.

Csabai kolbász

írta: Petőcz Ferenc
Csabai kolbász

Minden évben készítünk kolbászt, többfélét és többször is, mint ahogy látható oldalunkon. Most a csabaira esett a választás. Íme: 10 kg vegyes sertés hús (arány 7 kiló sovány és kb. 3 kg zsíros hús) 20 dkg édes darált piros paprika 10 dkg reszelt fokhagyma 20 dkg só 3 zacskó őrölt kömény (1…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak

2018. jan 11.

Korhely halászlé

írta: Petőcz Szabó András
Korhely halászlé

Mi nem csak karácsonykor szoktunk halászlé enni, de sok háztartásban ilyenkor aktuális. Házi kovászolt káposztából készítettem, receptje megtalálható a blogon. Érdemes kipróbálni, szerintem nagyon jó étel ez is, nemcsak a hagyományos halászlé. Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, pár gerezd fokhagyma,…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Levesek Húsok és halak

2018. jan 08.

Juhtúrós virslis rakott tészta

írta: Petőcz Ferenc
Juhtúrós virslis rakott tészta

Elkészítés: 45 perc, könnyű

Elmúltak az ünnepek, a nehéz ételektől elteltünk, viszont rengeteg dolgot halmoztunk fel. Így például virslit is. Több kiló minőségi került a fagyóba, mint minden évben ilyenkor és ami kimaradt, abból ez lett. Kiváló egytálétel és talán beilleszthető a napi étrendbe is, mert egy adag ugyan 940…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása