Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2018. jún 10.

Görög hegyi füvek salátája- Ἡὁῤṫἀ (Horta)

írta: Petőcz Ferenc
Görög hegyi füvek salátája- Ἡὁῤṫἀ (Horta)

Kedves Olvasóink. A kép ne riasszon meg senkit sem. Ez egy fenséges étel és csak bátran. Mi 2006. óta járunk Görögországba, 2010 környékén vettünk görög szakácskönyvet itt kint, abban volt a recept. De soha sehol nem tudtam ilyent enni és alapanyagot kapni. Tavaly előtt megkóstoltam, néztek rám…

Tovább Szólj hozzá

Görög Nemzetek konyhája Szabadban láttuk főztük Egészség vega és tészta

2018. jún 09.

Juhbelsőség leves

írta: Petőcz Szabó András
Juhbelsőség leves

Most egy olyan görög ételt teszek közkinccsé, aminek alapanyagát kissé körülményes volt beszerezni. de cserébe a helyi hentes teljesen konyhakésszé tette nekünk a juhbelsőséget. Otthon is készítünk ilyen fajta levest, de ott savanyú levesként ismerjük. Szárnyas-, marha- és sertés belsőségből is el…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Görög Nemzetek konyhája Húsok és halak

2018. jún 09.

Görög bableves 1

írta: Petőcz Ferenc
Görög bableves 1

Egyszerű: elkészíts 1 óra, könnyű

A görög konyha egyszerű, könnyen elkészíthető,mégis ízekben gazdag. Bablevesük többféle van. Ez az egyik. Elkészítése majdnem ugyanaz, mint a mi magyar levesünké, de mégis merőben más ízeket kapunk, mert itt a paradicsom fog dominálni és a rántást el lehet felejteni. Akkor jöjjön. 2 fej…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Görög Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta

2018. jún 09.

Tenger gyümölcse kapros rizsben (4 adag)

írta: Petőcz Ferenc
Tenger gyümölcse kapros rizsben (4 adag)

Elkészítés: 30 perc, könnyű

Az eredeti recept félig autentikus változatát kapjátok, mert eredetileg fekete kagylóból szokták készíteni a görögök, de mi ezt kaptuk, a kagylót elvitték, így vegyesen került bele tintahal, polip, szépia darabolva, amely omlósan puha falatonként omlott szét a szánkban, mert a jól elkészített…

Tovább Szólj hozzá

Görög Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta

2018. jún 07.

Halleves citromos-tojásos szósszal

írta: Petőcz Szabó András
Halleves citromos-tojásos szósszal

Most, hogy immáron többedik alkalommal nyaralunk a csodálatos, meseszép és még tudnám oldalakon át dicsérni Görögországot, úgy döntöttünk, hogy hónunk alá kapjuk a helyiek receptes könyvét, és megpróbálunk minél több receptet az itteni alapanyagokból elkészíteni.A recepteket néha a saját ízlésünk…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Görög Nemzetek konyhája Húsok és halak

süti beállítások módosítása