2018. jún 09.

Juhbelsőség leves

írta: Petőcz Szabó András
Juhbelsőség leves

dsc00482.JPG

Most egy olyan görög ételt teszek közkinccsé, aminek alapanyagát kissé körülményes volt beszerezni. de cserébe a helyi hentes teljesen konyhakésszé tette nekünk a juhbelsőséget. Otthon is készítünk ilyen fajta levest, de ott savanyú levesként ismerjük. Szárnyas-, marha- és sertés belsőségből is el lehet készíteni.

dsc00476.JPG

dsc00477.JPG

Hozzávalók: 1 kg juhbelsőség, 0,5 kg vöröshagyma, egy kávés csészényi rizs, 1 csokor kapor ( az itteni kb. 5 csokornak felel meg), só, bors ízlés szerint, 2 tojás, 1 citrom.

dsc00478.JPG

dsc00479.JPG

Elkészítés: A vöröshagymákat apróra vágjuk, és felhevített olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott belsőséget, fehéredésig pirítjuk, ekkor felöntjük 1,5 l vízzel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, megszórjuk az aprított kaporral. Felforraljuk, lassú tűzön főzzük kb. fél óráig, ekkor adjuk hozzá a riszt,és hagyjuk főni, míg a belsőség és a rizs is megpuhul. Eközben a tojásokat kikeverjük a citrom levével, ekkor már nem hőkezeljük a levest, cseppenként belecsorgatjuk, és már tálalhatjuk is.

dsc00480.JPG

Szólj hozzá

Levesek Görög Nemzetek konyhája Húsok és halak