Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2018. már 03.

Harcsagombóc

írta: Petőcz Ferenc
Harcsagombóc

Az elmúlt héten megvettem a 2018-as évi állami jegyem, persze mellé területi jegyet a dunaújvárosi öbölbe ahol a harcsák is laknak. Így végre a tél végét várva a fagyasztó halkészletét is ideje elfogyasztani. Ez az étel is ebből született a képen látható pár darab rántott sajt ne tévesszen meg…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2018. már 02.

Wimpy rúd azaz hot-dog kifli

írta: Petőcz Ferenc
Wimpy rúd azaz hot-dog kifli

Elkészítés könnyű

A recept 10 darabhoz:50 dkg BL 55 lisztet keverjünk össze fél dl olajjal, 2 tk sóval, 1,5 dl vízzel és 1,5 dl tejjel, 2,5 dkg friss élesztővel. Gyúrjunk tésztát addig, amíg elválik az edény falától. Kelesszük 35 percet, majd fordítsuk lisztezett lapra, és vágjuk 10 felé. Ezt követően kis…

Tovább Szólj hozzá

Házi pékség

2018. már 02.

Keleti fűszerezésű csirkeszárny

írta: Petőcz Ferenc
Keleti fűszerezésű csirkeszárny

Elkészítés: 1 óra plusz pácolás, könnyű

1 kg kétízületes csirkeszárnyat félbe vágunk az alábbi pácba helyezünk egy éjszakára: 1 dl olívaolaj, 2 narancs leve, 6 ek szójaszósz, 1 ek szárított chili, 2 ek fokhagymaecet, 2 gerezd reszelt fokhagyma, 2 ek szezámmag (vegyesen fekete és fehér) összekeverünk, ebbe kerül a csirkeszárny, amelyet…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2018. feb 28.

Paradicsomos-Currys zöldségleves

írta: Petőcz Ferenc
Paradicsomos-Currys zöldségleves

Elkészítés: 45 perc,könnyű

Erről a levesről sajnos nem készült tálalt kép és még inkább sajnos de csak nektek, hogy nem tudom átlőni az illatokat és az ízeket. Ez egyszerű leves, könnyű és egészséges, gyorsan el is készül, mégis más, mint a megszokott. Újra gondolva az étel a zöldségleves és a paradicsomleves kombinációja. 1…

Tovább Szólj hozzá

Levesek

süti beállítások módosítása