2018. már 03.

Harcsagombóc

írta: Petőcz Ferenc
Harcsagombóc

dsc09952_1.JPG

Az elmúlt héten megvettem a 2018-as évi állami jegyem, persze mellé területi jegyet a dunaújvárosi öbölbe ahol a harcsák is laknak. Így végre a tél végét várva a fagyasztó halkészletét is ideje elfogyasztani. Ez az étel is ebből született a képen látható pár darab rántott sajt ne tévesszen meg senkit, mert családom néha tagja nem eszik halat. De azért lássuk csak a receptem.

70 dkg harcsát ledarálunk 1 nagy fej vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadunk 1 darab vízbe áztatott zsemlét miután kinyomkodtuk a vizet belőle. Adunk hozzá 1 ek kaprot, ez is a fagyóból és 1 ek aprított petrezselymet, egy napra félre rakjuk a hűtőbe érni hagyni az ízeket.

dsc09941_1.JPG

Másnap hozzáadunk 1 tojást és gombócokat formálunk belőle, majd panírmorzsába forgatjuk és közepesen forró olajban kisütjük. Olyan jól sikerült, hogy meg sem lehetett mondani, hogy nem hús, hanem hal.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta