2018. feb 28.

Paradicsomos-Currys zöldségleves

írta: Petőcz Ferenc
Paradicsomos-Currys zöldségleves

Elkészítés: 45 perc,könnyű

dsc09938.JPG

Erről a levesről sajnos nem készült tálalt kép és még inkább sajnos de csak nektek, hogy nem tudom átlőni az illatokat és az ízeket. Ez egyszerű leves, könnyű és egészséges, gyorsan el is készül, mégis más, mint a megszokott. Újra gondolva az étel a zöldségleves és a paradicsomleves kombinációja.

1 nagy fejkockázott vöröshagymát kevés olvasztott kókuszzsíron kevéske sóval megpárolunk üvegesre, ekkor hozzáadunk 2 gerezd reszelt fokhagymát, amelyet szintén megpárolunk kb 1-2 perc. Ezt követően 25 dkg félbevágott koktélparadicsomot is hozzáadunk. Ezt is puhára főzzük.

dsc09934.JPG

dsc09935.JPG

Amikor megpuhult a paradicsom, akkor rúdmixerrel pürésítjük. Ekkor hozzáadunk 2 ek pirospaprikát, ez kell, mert a koktél paradicsomnak nem lesz színe és hozzáadunk bátran 1 ek vagy több curryt. Felöntjük másfél liter vízzel, felforraljuk ízlés szerint sózzuk és kb 40 dkg karfiol, brokkoli párost adunk hozzá valamint 1-2 répát reszelve, 1-2 szál zellert, 15 dkg borsót és 3-4 dkg tarhonyát. Az egészre készre főzzük és tálaljuk. Nagyon finom. Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá

Levesek