Keleti fűszerezésű csirkeszárny
Elkészítés: 1 óra plusz pácolás, könnyű
1 kg kétízületes csirkeszárnyat félbe vágunk az alábbi pácba helyezünk egy éjszakára:
1 dl olívaolaj, 2 narancs leve, 6 ek szójaszósz, 1 ek szárított chili, 2 ek fokhagymaecet, 2 gerezd reszelt fokhagyma, 2 ek szezámmag (vegyesen fekete és fehér) összekeverünk, ebbe kerül a csirkeszárny, amelyet időnként megkeverjük, hogy egyformán pácolódjanak. Sónem kell, mert a szójaszószban lévő só elégséges.
A sütőnket előmelegítjük 200 fokra és egy hőálló tálba helyezzük a húst, 1 óra alatt a végén hőlégkeverésen készre sütjük.
A húst párolt zöldséggel vagy rizzsel, sült burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat!