2018. már 02.

Keleti fűszerezésű csirkeszárny

írta: Petőcz Ferenc
Keleti fűszerezésű csirkeszárny

Elkészítés: 1 óra plusz pácolás, könnyű

dsc09954_1.JPG

1 kg kétízületes csirkeszárnyat félbe vágunk az alábbi pácba helyezünk egy éjszakára:

1 dl olívaolaj, 2 narancs leve, 6 ek szójaszósz, 1 ek szárított chili, 2 ek fokhagymaecet, 2 gerezd reszelt fokhagyma, 2 ek szezámmag (vegyesen fekete és fehér) összekeverünk, ebbe kerül a csirkeszárny, amelyet időnként megkeverjük, hogy egyformán pácolódjanak. Sónem kell, mert a szójaszószban lévő só elégséges.

dsc09939_1.JPGdsc09940_1.JPG

A sütőnket előmelegítjük 200 fokra és egy hőálló tálba helyezzük a húst, 1 óra alatt a végén hőlégkeverésen készre sütjük.

dsc09950_1.JPGdsc09953_1.JPG

A húst párolt zöldséggel vagy rizzsel, sült burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak