2019. jan 04.

Fahéjas-narancsos darálós keksz

írta: Petőcz Ferenc
Fahéjas-narancsos darálós keksz

dsc02187.JPG

A darálós keksz gyermekkorunk íze, mégis meglepve tapasztalom, hogy amostani fiatalok nem is ismerik. Mi rendszeresen készítjük, ez is része a karácsonyank a hagyományos ízeken kívül szoktam kókuszosan készíteni, de akarácsonyi illatokat ízeket is illik dobozba zárni. Igaz az ünnepek előtt kellett volna feltölteni, de az ünnepekre kszült a családé volt a főszerep, de ez gondolom bocsánatos bűn. De ajánlom ebben a formábanis bárkinek. 

Tehát a recept: 70 dkg finom liszt, 20 dkg zsír, 30 dkg porcukor, 1 cs sütőpor, 1 cs vanillincukor,3 db tojás,csipet só, 1 tk fahéj, 1 narancs reszelt héja, 1 narancs facsart leve, 1 ek sütőrum vagy rum aroma.

Az alapanyagokat összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tessük egy órára. Ezt követően a húsdarálóra szerelt nyomofejen kinyomjuk a kekszeket, tetszőleges formára, méretre és előmelegített sütőben hőlégkeverésen 180 fokon kb 12 percet sütjük. 

Jó étvágyat!

dsc02186.JPG

Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Sós és édes szenvedélyek