Túrógombóc
Sokszor kaptuk meg, hogy hagyományos ételeket nem készítünk. Ez egyáltalán nem igaz. Most is egy régi klasszikus kedvencet raktnk fel az asztalra.
A túrógombóchoz 50 dkg túról 4 tojással egy csipet sóval 1 zacskó vanilíás cukorral és 2 dl búzadarával elkeverünk. HAgyjuk állni 3-4 órát, ennyi kell, hogy a dara felvegye a nedvességet.
Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon megirítunk 10 dkg zsemlemorzsát. Egy edénybe forrni rakunk fel vizet, majd forrás után közepes hőfokra vesszük, hogy forrjon, de ne lobogjon. Ebbe rakjuk a vízes kézzel formázott gombócokat. Amikor feljönnek a víz tetejére 3-4 percet főzzük még, majd lecsepegtetve beleforgatjuk őket a zsemlemorzsába.
Tálaláskor tejföllel és porcukorral hintve tálaljuk. Jó étvágyat! (Tipp: ilyenkor lehet reszelt citrom vagy narancshéjat adni a gombócok alapanyagához. Le veszi a családot a lábáról vele a szakács!).